U Centru kompetencija d.o.o., hrana i bioekonomija u Starim Jankovcima počela prva obuka u sklopu projekta competenceNET

U srpnju 2019. je započela prva obuka u sklopu projekta competenceNET u Centru kompetencija d.o.o. hrana i bioekonomija u općini Stari Jankovci Republika Hrvatska pod nazivom „Otvaranje i upravljanje start-up poduzećem“.

Obuka je besplatna je za sve polaznike, namijenjena je svim zainteresiranima, a posebno osobama u malom i srednjem poduzetništvu i nezaposlenima. Obuka se provodi s ciljem ulaganja u razvoj kompetencija za otvaranje i upravljanje start-up poduzeća kod lokalnog stanovništva te iz potrebe zapošljavanja novih zaposlenika na tim pozicijama, što je prilika za nezaposlene osobe da unaprijede svoje kompetencije i vještine za tržište.

Trajat će u periodu od srpnja do rujna i sastoji se od teorijskog i praktičnog dijela. Praktični dio će se provoditi kroz pokazne vježbe na studiji slučaja u obliku rada u timovima te prezentaciji i usporedbi uradaka. Obuhvaća module Otvaranje start-up poduzeća i Upravljanje start-up poduzećem.

Na obuku se prijavilo 15 polaznika koji će biti osposobljeni za razvijanje vlastite poslovne ideje, poslovnog plana, vještina za upravljanje financijama i marketingom.

Polaznici će kroz obuku unaprijediti sposobnost razvoja poslovnih odnosa sa kupcima i drugim poduzećima, sposobnost organiziranja i vođenja zaposlenika, te naučiti kako pratiti i analizirati tržište, poslovne rezultate, dati prijedloge za njihovo unapređenje i izvještavati o ostvarenim poslovnim rezultatima.

Obuku provodi predavač Marijan Kuprešak, univ.spec.oec., iz tvrtke LABOS M.K. d.o.o., a svaki polaznik će dobiti potvrdu o završetku obuke s navedenim kompetencijama koje je stekao.

Projekt competenceNET – „Improvement of transnational business environment through development of business competence centres and networks“ u prijevodu “Poboljšanje transnacionalnog poslovnog okruženja kroz razvoj centara poslovnih kompetencija i mreža“, provodi Razvojna agencija Žepče u svojstvu vodećeg partnera sa partnerima Unijom poslodavaca Crne Gore i Općinama Stari Jankovci i Tovarnik iz Hrvatske. Projekt je odobren za financiranje u okviru prvog poziva za dostavu projektnih prijedloga u okviru programa prekogranične suradnje INTERREG – IPA CBC Hrvatska-Bosna i Hercegovina-Crna Gora 2014. – 2020. Trajanje projekta je 30 mjeseci (6.2017. – 11.2019.), a ukupan proračun je 670.619,24 EUR, od čega EU financira 85% dok 15% sufinanciraju partneri na projektu.

Više informacija o radu i uslugama Centara poslovnih kompetencija u Žepču (BiH), Starim Jankovcima (RH) i Podgorici (CG) možete naći na web stranci https://centrikom.org/.