Završena obuka za software tester

U okviru projekta  „Poboljšanje konkurentnosti biznisa kroz jačanje radne snage“ kojeg financira USAID a implementira IESC u suradnji sa ENOVA, za općinu Žepče provodi Razvojna agencija Žepče organizirana su dva modula obuka za nezaposlene osobe u oblasti IT industrije, od kojih je jedna završena a radi se o obuci za testiranje softvera za sticanje kompetencija software tester.

Ovaj specijalistički trening je pohađalo ukupno 10 nezaposlenih osoba u IT sektoru za poziciju Software testera-ispitivača.  Obuka je trajala ukupno 150 sati, a  treninzi su  se održavali online i u prostorijama Centra poslovnih kompetencija Žepče, od strane vrhunskog IT stručnjaka, direktora London Cuspis Ltd. Vinka Kojunđžića.

Fokus treninga je  dat na osnovama, principima i procesima testiranja, testiranja kroz životni ciklus razvoja softvera, statističkog ispitivanja, tehnika ispitivanja, upravljanja testovima, podrške za alate za testiranje.

Drugi modul obuke – Obuka IT Help desk započeo je 28.06.2021. u Centru poslovnih kompetencija Žepče.

Obuku će pohađati ukupno 10 nezaposlenih osoba. Fokus obuke će biti na: instalaciji sistema Windows 10, ovladavanje mrežom, upravljanje certifikatima, korištenje alata Service Desk. Praktičan rad odvijati će se unutar 5 vježbenik laboratorija u trajanju od 60 sati unutar dva tjedna. Podrazumijevati će stečena teoretska znanja uz praktičan rad u živom okruženju iz stvarnog svijeta.

Polaznici koji završe obuke steći će kompetencije u području  pripreme, održavanja i izvođenja test case-ova u svim fazama projekta, izrada testnih planova te priprema test case-ove na bazi poslovnih zahtjeva kao i kontinuirano učenje novih alata , softvera i drugih povezanih tehnologija u području softverskog testiranja.