Započele obuke u oblasti IT sektora

Razvojna agencija Žepče provodi projekt „Poboljšanje konkurentnosti biznisa kroz jačanje radne snage“ koga financira USAID a implementira IESC u suradnji sa ENOVA. U okviru ovog projekta provesti će se dva modula prilagođenih obuka za nezaposlene osobe u oblasti IT industrije.

Prve obuke iz software tester počele su već u ponedjeljak 24.05.2021 održavanjem kratkog informativnog sastanka u Centru poslovnih kompetencija Žepče u Bistrici koji čini odjel Razvojne agencije Žepče.

Radi se o specijalističkom treningu za 10 nezaposlenih osoba u IT sektoru za poziciju  Software testera-ispitivača.  Obuka će trajati ukupno 150 sati, do 25.06.2021. Trening će se održavati online i u prostorijama Centra poslovnih kompetencija, od strane vrhunskog IT stručnjaka, direktora London Cuspis Ltd. Vinka Kojunđžića.

Obuku će pohađati ukupno 10 nezaposlenih osoba. Fokus treninga je na osnovama, principima i procesima testiranja, testiranja kroz životni ciklus razvoja softvera, statističkog ispitivanja, tehnika ispitivanja, upravljanja testovima, podrške za alate za testiranje.

Početak drugog modula obuke – Help disk  za novih 10 nezaposlenih osoba planiran je  za 26.06.2021.g.  Tri najuspješnija polaznika obuka dobit će priliku zaposliti se u poduzeću  „Cuspis“  d.o.o.

 Polaznici koji završe obuke steći će kompetencije u području  pripreme, održavanja i izvođenja test case-ova u svim fazama projekta, izrada testnih planova te priprema test case-ove na bazi poslovnih zahtjeva kao i kontinuirano učenje novih alata , softvera i drugih povezanih tehnologija u području softverskog testiranja.