Uspješno završene obuke za nezaposlene osobe

Razvojna agencija Žepče je uz podršku Federalnog zavoda za zapošljavanje  provela projekt „Obukom do lakšeg zapošljavanja“. Cilj projekta je bio izgradnja kapaciteta nezaposlenih osoba iz kategorije mladih i žena svih dobnih skupina za praktičnu primjenu znanja iz oblasti informacionih tehnologija i računalnih programa za izradu tehničke dokumentacije, a sve to za potrebe poslodavaca na tržištu rada.

U periodu provođenja obuke od 15.6. do 15.10.2021. godine provedena su dva modula obuka i to: Obuka ECDL start (MS Windows, MS Word, MS Excel) i obuka AutoCAD i Fusion 360.

Ukupno 30 nezaposlenih osoba s područja općina Žepče, Zavidovići, Maglaj i Usora sudjelovalo je u ovim obukama, od čega je 16 mladih nezaposlenih osoba i žena svih dobnih skupina obučeno za korištenje MS Office paketa, Internet Explorer-a i MS Outlook-a, a 14 mladih nezaposlenih osoba i žena svih dobnih skupina za korištenje računalnih programa za izradu tehničke dokumentacije AutoCAD i Fusion 360.

Po završetku projektnih aktivnosti 4 nezaposlene osobe su stekle zaposlenje u lokalnim firmama.

Razvojna agencija Žepče će uskoro raspisati javni poziv za prijavu nezaposlenih osoba na nove obuke koje će se organizirati u 2022. godini.