U proizvodnom pogonu kompanije „TISAKOMERC“ d.o.o. Žepče, u srijedu 19.05.2021. godine, su počele obuke za zavarivača, bravara i CNC operatera koja se realizira u okviru projekta „Improving the competitiveness of business through strengthening the workforce “, a organizator obuka je Razvojna agencija Žepče.

Polaznici obuke iskazuju veliki nivo zainteresiranosti i zadovoljstva teorijskom obukom. Nakon teorijske obuke, održati će se praktična obuka. Predavač na obukama je Eldin Imširović. Obuke se održavaju 6 puta tjedno u trajanju od 8 sati po terminu, a pohađa ih 10 polaznika. Polaznici koji redovito budu prisutni na obukama dobit će certifikat o stečenom znanju, a pet polaznika koji steknu najbolje vještine dobiti će priliku da se zaposle u poduzeću „TISAKOMERC“ d.o.o. Žepče.

Ovaj ciklus obuka se realizira uz potporu USAID-a (Američke agencije za međunarodni razvoj) kroz projekt WHAM (Workforce and Higher Access to Markets Activity) kojeg u Bosni i Hercegovini implementira IESC i ENOVA.